Događaji

#biograd

Biogradski osnovnoškolci od ponedjeljka se vraćaju u školske klupe

Biogradski osnovnoškolci od ponedjeljka se vraćaju u školske klupe

Niži razredi biogradske osnovne škole, točnije učenici od prvog do četvrtog razreda od ponedjeljka 19.travnja ponovo pohađaju nastavu u školi.

Naime uz suglasnost lokalnog Stožera civilne zaštite i osnivača, Upravnog odjela za kulturu i šport Zadarske županije donesena je odluka o povratku učenika nižih razreda u školu.

Potvrdio je to i ravnatelj biogradske osnovne škole prof. Jordanko Miloš. Budući da epidemiološko stanje u Županiji pokazuje poboljšanje, kako kod djelatnika, učenika i ostalog tehničkog osoblja učenici nižih razreda vraćaju se na staro već u ponedjeljak, dok će drugi još malo pratiti nastavu online, kazao je on. No, ukoliko ne bude znatnijih pogoršanja s pandemijom i ostali učenici ove škole trebali bi se uskoro također vratiti u školske klupe i to već 26. ovog mjeseca.

Učenici nižih razreda kako smo već naglasili nastavu će već od ponedjeljka pohađati u školi i to u jutarnjoj smjeno od 8 sati a prema riječima ravnatelja Miloša autobusi za školarce putnike biti će na njihovim starim stajalištima i to već u 7 sati i 30 minuta. Povratak u školske klupe, jedva čeka preko 600-tinjak učenika ove škole od prvog do osmog razreda, jer što je škola bez učenika i učenici bez škole i školskih tema, igre, smijeha, druženja i dakako svakodnevnih dogodovština