Događaji

Gastro reportaža

Pašman na portalu Taste of Adriatic: Otok maslina, smilja i dobre spize

Pašman na portalu Taste of Adriatic: Otok maslina, smilja i dobre spize
OPG Matulić

Udruga za gastronomsku kulturu i baštinu Taste of Adriatic je na svom portalu objavila gastroreportažu o mjestima Pašman, Dobropoljana i Kraj na otoku Pašmanu.

Reportaža se može pročitati na slijedećoj poveznici.

Kao turistička destinacija, otok Pašman je sve više prepoznatljiv po svojim gastronomskim ponudama, a tradicija otočne prehrane dodatno je pojačana radom OPG-ova i ugostitelja. 

U ovoj reportaži su se usredotočili na mjesto Pašman i njegove OPG-ove Madžerić i Matulić, te na konobu Mureta; na mjesto Dobropoljana s restoranom Zrinski, Dobropoljanskom udrugom mladih i njihovom gastromanifestacijom Dobropoljanski gušti, te na KUD Bokolje; i na mjesto Kraj s OPG-om Lanđin. 

Reportaža je napravljena uz pomoć Turističke zajednice Općine Pašman, te susretljivošću i gostoprimstvom OPG-ova i ugostitelja. 

Udruga Taste of Adriatic ima sjedište u Rijeci i bavi se promicanjem gastronomske baštine Hrvatske putem svog portala na hrvatskom i engleskom jeziku od 2013. godine. Među projektnim planovima u budućnosti je i izrada interaktivne gastronomske mape zadarskih otoka, kao i cijele Zadarske županije. 
 


Reci što misliš!