Događaji

POZIV MLADIMA

Natječaj Youth4Regions: prijave za program osposobljavanja EU-a

Natječaj Youth4Regions: prijave za program osposobljavanja EU-a
EC - Audiovisual Service

Europska komisija pokrenula je 5. izdanje natječaja Youth4Regions za studente novinarstva i mlade novinare. Prihvaćaju se zahtjevi iz država članica EU-a, susjednih zemalja i zemalja pristupnica.

Za sudjelovanje u programu Youth4Regions bit će odabrana 33 kandidata. Pobjednici će se sastati u Bruxellesu tijekom Europskog tjedna regija i gradova kako bi sudjelovali u osposobljavanju, razgovarali s iskusnim novinarima i posjetili institucije EU-a i medijske organizacije.

Odabrani mladi novinar ili novinarka sudjelovat će u natječaju za nagradu Megalizzi-Niedzielski za mlade novinare koja će se dodijeliti 12. listopada. Obrazac za prijavu i uvjeti za sudjelovanje dostupni su na internetskoj stranici Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i EDIC-a Zadar.

Prijave su otvorene do 12. srpnja 2021. godine. #Youth4Regions program je Komisije koji studentima novinarstva i mladim novinarima pomaže da otkriju što EU čini za jačanje gospodarske i socijalne kohezije te smanjenje nejednakosti u razvoju među regijama EU-a. Od osnutka 2017. u okviru programa Youth4Regions gotovo 100 dobitnika primilo je potporu.


Reci što misliš!