Događaji

Utvrđene su nepravilnosti

Protiv šefa dubrovačke bolnice koji je cijepio rodbinu preko reda bit će pokrenut postupak

Protiv šefa dubrovačke bolnice koji je cijepio rodbinu preko reda bit će pokrenut postupak
Milan Sabic/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva utvrdilo je nepravilnosti i pokrenut će postupak protiv ravnatelja dubrovačke bolnice, HDZ-ovog Marija Bekića koji je preko reda cijepio užu i širu rodbinu, visoko pozicionirane djelatnike MUP-a i određene svećenike, doznaje Index.

''Ono što možemo potvrditi je činjenicu da je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kao neovisna i samostalna ustrojstvena jedinica, tijekom nadzora utvrdila odstupanja od Plana uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv COVID-19 (...) Vjerujemo da će Hrvatska liječnička komora sagledati sve elemente slučaja te da će se očitovati o mogućoj povredi načela medicinske etike i deontologije te ovisno o utvrđenim činjenicama, a u skladu sa Statutom i drugim aktima Hrvatske liječničke komore, pokrenuti daljnji mogući disciplinski postupak'', rekli su za Index iz Ministarstva.

Index je razotkrio da je Bekić preko reda cijepio punicu i punca iz Posušja. U opravdanju s kojim se očitovao Ministarstvu, rekao je da ''nisu postojale upute što učiniti s viškom cjepiva onda kad ih je odlučio cijepiti''.


Reci što misliš!