Događaji

#zadar

Ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović Vuković na Otvorenim vratima ABC-a u Šibeniku

Ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović Vuković na Otvorenim vratima ABC-a u Šibeniku
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

U sklopu Otvorenih vrata ABC-a u utorak, 2. ožujka 2021. godine održano je događanje na temu Pametne specijalizacije.

Za  prezentacija Razvoj, inovacije i marketing područja u nordijskim zemljama, panel Prilike i izazovi za hrvatske regije te na samom kraju prezentacija Zdravstveni turizam. Program je otvorio Marcus Andersson, vlasnik tvrtke Future Place Leadership iz Švedske, s prezentacijom „Razvoj, inovacije i marketing područja u nordijskim zemljama“. Tijekom izlaganja odgovorio je na pitanja zašto je danas važno biti pozicioniran u globalnom kontekst za gradove, regije i države.

Uslijedio je potom panel na temu Pametna specijalizacija: Prilike & izazovi za hrvatske regije. Moderatorici Miri Lepur, ravnateljici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije u raspravi su se pridružili Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Agencija za razvoj Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Vedran Kružić, ravnatelj Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije PRIGODA, Helena Brčić, zamjenica ravnatelja u Javnoj ustanovi RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te Bruno Bebić, zamjenik ravnateljice u Regionalnoj agenciji DUNEA.

Istaknuto je kako pametna specijalizacija donosi dobrobit gospodarstvu, a prethodi mu strateško definiranje kompetitivnih područja za određenu regiju. Sveučilišni profesor Mate Car kazao je potom više o zdravstvenom turizmu i prednostima koje Hrvatska ima za razvoj ove djelatnosti.

Više o događanju na poveznici.