#gospić
Otvorena dva nova proizvodna pogona na području bivšeg industrijskog kompleksa u Gospiću
Nekadašnji industrijski kompleks bivšeg PPK Velebit u Gospiću kojeg karakteriziraju impozantni silosi i skladišni prostori, desetljećima je propadao, dok su potencijalni ulagači odustajali od pokretanja proizvodnje.
Danas, slika se mijenja na bolje i proizvodni pogon počele su koristiti dvije tvrtke različitih djelatnosti, koje su otvorile nova radna mjesta u proizvodnji s ciljem daljnjeg širenja. Radi se o tvrtkama Plastruktor i Komarna koje su uložile novac i vrijeme da se stanje u zapuštenom kompleksu dovede u red.
Na silosu je izmijenjena sva stolarija, očišćeni prostori, uređen okoliš te su skladišni prostori stavljeni u funkciju. Vlasnici tvrtke Plastruktor, Varaždinci Josip i Monika Šincek se u poduzetničkim vodama nalaze već dvadesetak godina. Tvrtka trenutno zapošljava 12 radnika a završetkom investicijskog ciklusa taj broj bi se trebao povećati na 30 zaposlenih. Glavni segment poslovanja odnosi se na proizvodnju burobrana i bukobrana te mobilnih kuća od recikliranih materijala za što su supružnici Šincek, na najstarijem europskom sajmu inovacija u Nurnbergu osvojili zlatno odličje u kategoriji, posebnu nagradu organizatora sajma te Grand Prix europske asocijacije inovatora. Prva mobilna kuća je nedavno isporučena iz Gospića u Petrinju, kao donacija za obitelj koja je ostala bez smještaja zbog potresa.
Osim ove investicije u drugom dijelu kompleksa, uz Bilajsku ulicu, poduzetnik iz Splita, vlasnik tvrtke Komarna, Sandro Babić ulaže u prehrambenu industriju, pogon za proizvodnju tortilja koji bi trebao zaživjeti u narednom razdoblju. Svi radovi se odvijaju prema očekivanoj dinamici, a prema riječima vlasnika uskoro će se na policama trgovina naći i prve tortilje proizvedene u Gospiću.
Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i zamjenica Kristina Prša sa suradnicima su obišli pogon, a poduzetnici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s gradonačelnikom i stručnim službama Grada Gospića koji su im cijelo vrijeme bile na raspolaganju.
Pokretanjem ova dva projekta nekadašnji kompleks PPK Velebita bit će nakon 30 godina opet u funkciji a ako se ostvare svi planovi Gospićani bi mogli uskoro dobiti i novi ugostiteljsko-turistički sadržaj na vrhu silosa koji će zasigurno biti atrakcija.
Primjer je ovo vrlo dobre prakse privlačenja investitora, a u Gradu Gospiću, ističe gradonačelnik Starčević, tek će se otvoriti nova radna mjesta u proizvodnji kad se oba pogona u potpunosti stave u funkciju i bit će to smjer na kojemu će Grad Gospić u narednom razdoblju inzistirati jer, kako ističe Starčević, otvaranje radnih mjesta u proizvodnji jedini je održiv način demografske obnove.
Vezane vijesti
-
Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje je "planet protiv plastike", a akcija čišćenja podmorja, čiji su pokrovitelji Solana Pag, Natura Jadera, TZ Paga, Grad Pag i trgovački centar Lorenco, ima za cilj doprinijeti smanjenju onečišćenja plastikom i podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša
-
U sklopu programa Županijski dani, u petak, 19.travnja 2024. s početkom u 20 sati u crkvi sv.Donata u Zadru održat će se Smotra klapa Zadarske županije
-
- Zadovoljni smo, rekao je sindikalni predstavnik radnika Luke Zadar Nikola Tuta nakon završetka dugotrajnih pregovora s upravom.
Izdvojeno
-
U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanje za prvaka regionalne AdmiralBetABA lige košarkaši Zadra ugostili su u Krešinom domu pred oko 5 tisuća gledatelja momčad podgoričke Budućnosti. Puno kvalitetnija i bogatija Budućnost zasluženo je slavila rezultatom 73-80 i s 2-0 plasirala se u polufinale.
-
O kralju R'N'R-a, Elvisu Presleyu snimljeni su na deseci, ako ne i stotine dokumentarnih i igranih filmova, no što je s njegovom 'kraljicom' Priscillom?
-
Kroz fantastične svjetove, nezaboravne likove i inovativnu animaciju, animirani filmovi nastavljaju inspirirati maštu i oblikovati snove.
-
Na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade jučer, 18. travnja 2024. godine, svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.
Reci što misliš!