Događaji

#zadar

Koaliciji "Srcem za Zadar" priključili se HSS i stranka Centar

Koaliciji
Novi radio

Koalicija „Srcem za Zadar“ okupljena oko nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zadra Marka Vučetića se okrupnjava.

Nakon što je dobio podršku gradske organizacije SDP-a i Akcije mladih danas su mu javnu potporu dali i zadarski ogranci stranaka Centar i HSS.

- Zadar se u sadašnjoj situaciji nakon 30 godina vladanja HDZ-a nalazi u nečemu što se naziva političko prokletstvo vječitog vraćanja. To je vidljivo iz višestrukih kandidatura gradonačelnika Dukića. Redoslijed je poremećen, ali u prokletstvu vječitog vraćanja redoslijeda nema. U vječitom vraćanju se ne može živjeti, u vječitom vraćanju se nešto žrtvuje- Žrtvovan je grad Zadar i žrtvovan je život grada Zadra. Zadra ne pripada više građanima. Grad treba vratiti građanima - istaknuo je Vučetić.

“Razočarani smo stagnacijom grada Zadra i strašan je zamor struktura koje upravljaju gradom”, izjavio je predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar Zdenko Jukić:

Stranka Centar je prepoznala kandidata Marka Vučetića koji može odraditi naše želje, naša htijenja, naše neke smjernice. Smatramo da trenutno u gradu Zadru  Marko Vučetić najbolje može promijeniti samo ideju vođenja grada, čovjek koji ima snagu i volju i iza takvog čovjeka mi mislimo da vrijedi stati i poduprijeti i drago mi je da moje mišljenje dijeli i kolega iz HSS-a - rekao je Jukić.

HSS podržava dr.Marka Vučetića kao kandidata za gradonačelnika grada Zadra, izjavio je predsjednik Gradske organizacije HSS-a Zadar Marijan Maroja.  

- Svi znamo da je Zadar divan i lip grad,  ali i isto tako znamo da grad Zadar ima mnogo problema. Zapošljavanje, privreda, komunalni problemi, odvoz smeća, sve su to problemi, a posebno je veliki problem urbanističko uređenje grada i programiranje razvoja grada. Ova koalicija Srcem za Zadar će to mijenjati - rekao je Maroja.