Događaji

vrijeme danas

Vrijeme vedro uz slab vjetar, kroz jutro se očekuje magla

Znatno toplije od prosjeka u većini će Hrvatske biti i tijekom stabilnog i pretežno sunčanoga, ali ponegdje i maglovitog četvrtka i petka. Od promjenjivijeg i gdjekad vjetrovitijeg vikenda temperatura zraka će biti bliža prosječnoj za kraj veljače i početak ožujka. No, obilnije oborine i dalje nema na vidiku...

I u četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano uz slab vjetar. No bit će toplije nego u srijedu, s dnevnom temperaturom i do 20 °C. A ujutro temperatura od 0 do 3 °C, lokalno uz slab mraz i mjestimice moguću kratkotrajnu maglu.

U središnjoj Hrvatskoj podjednaka onoj na istoku - od 0 °C ujutro do 20 °C danju, a vrijeme također sunčano. Raste vjerojatnost pojave magle, pa će je ujutro najvjerojatnije mjestimice i biti, ali ne i dugotrajno.

U gorju i na sjevernom Jadranu obilje sunca i ugodne topline, premda se novi rekordi u najvišoj temperaturi najvjerojatnije neće dostizati. Najviša će temperatura biti između 16 i 21 °C, a magla je ponovno mjestimice moguća, osobito zapadno od Istre. Ujutro po kotlinama slab mraz, podno Velebita lokalno moguća umjerena bura.

Ni temperaturni ekstremi za veljaču u unutrašnjosti Dalmacije u četvrtak vrlo vjerojatno neće biti nadmašeni, iako će od jutra biti sunčanije nego u srijedu - gotovo posvuda vedro uz slab vjetar ili tiho. Stoga je moguća mjestimična magla i niski oblaci, posebice na otocima i otvorenom moru.

I na jugu Hrvatske je moguća mjestimična magla, pogotovo prema otvorenom moru gdje će vjerojatno biti i niskih oblaka. Bit će pretežno sunčano, mirno i ugodno toplo, osobito uz cjelodnevno sunce. Najviša temperatura od 17 °C na obali do 22 °C u zaobalju.


Reci što misliš!