Događaji

projekt vrijedan gotovo 20 milijuna kuna

U travnju vrata otvara Kulturni centar Gozdenica u Novalji

U travnju vrata otvara Kulturni centar Gozdenica u Novalji
Grad Novalja

Novi Kulturni centar Gozdenica u Novalji trebao bi biti svečano otvore 21. travnja 2021. Vrijednost ovog projekta je gotovo 20 milijuna kuna, što je u cijelosti financirao Grad Novalja.

Gradonačelnik Ante Dabo nije krio s koliko nestrpljenja građani Novalje očekuju otvaranje ovoga objekta.

- Za Novalju jer ovo izuzetno važan projekt, za društveni i kulturni život u Gradu Novalji. Njegova trenutna vrijednost je puno veća, vjerojatno i 30 milijuna kuna. Sadržaji planirani unutar zgrade namijenjeni su najširem krugu korisnika jer se u prizemlju nalazi velika dvorana s najsuvremenijom opremom, kapaciteta je 210 sjedećih mjesta. U njoj će se organizirati kazališne i druge scenske priredbe, koncerti, kino predstave, nastupi kulturno–umjetničkih društava, javne tribine i predavanja, sajmovi i ostalo. Mala dvorana na katu bit će mjesto za održavanje raznih tečajeva, radionica i manjih okupljanja. Ukupno gledano Kulturni centar Gozdenica je sadržaj koji će našem gradu i građanima puno značiti - zaključio je novaljski gradonačelnik Dabo.

Osim manifestacija koje će se ondje održavati, svoje mjesto za kvalitetan aktivan rad i djelovanje u Gozdenici će pronaći i udruge s područja grada. Ulazno predvorje, prema projektu, zamišljeno je kao moderan izložbeni prostor ili prostor za promociju, prezentaciju, povremenu degustaciju i prodaju tradicionalnih otočkih proizvoda malih lokalnih proizvođača i OPG-ova.


Reci što misliš!