Događaji

#zadar

Humanitarna akcija zadarskih vinara za pomoć potresom pogođenim područjima

Humanitarna akcija zadarskih vinara za pomoć potresom pogođenim područjima

Vinari su ponudili oko 200 butelja redom uspješnih proizvođača sa zadarskoga područja, višestruko nagrađivanih, a sav prihod od prodaje vina donirat će potresom pogođenom području. Akcija ima i edukativnu notu.

Kamo sreće da nema potrebe za humanitarnim akcijama, da je turistička sezona u punom jeku bez ograničenja, a ugostiteljski objekti obiluju ponudom domaćih vina vrhunske kakvoće. No život ponekad drukčije posloži karte. Udruga vinara Zadarske županije i tome je doskočila otvorena srca. Odmah nakon potresa uplatili su 10 tisuća kuna pomoći stradalima, ali na tome nisu stali. Akcijskom prodajom prikupit će još novca:

- Većina tih vina je ekološke proizvodnje, stanovnici Zadarske županije za koje je to u prvom redu i namijenjeno su pokazali i ovog puta veliko srce tako da je već dosta toga otišlo… Na prodaji je oko 200 butelja, a već smo donirali 100-110 butelja odmah u prvom paketu za vatrogasce Siska…

Dok s jedne strane pomažu onima u potrebi s druge su i edukativni. Naime, još je uvijek nedovoljno prepoznat veliki uspjeh zadarskih vinara postignut posljednjih godina:

- A pogotovo kad je u pitanju ta ekološka proizvodnja, znači pije se svega i svašta, i u restoranima, svugdje, a naša vina su toliko kvalitetna a nedovoljno konzumirana, tako da mi i na ovaj način nastojimo i educirati ljude i ukazati na to da kod nas ima toliko kvalitetnih proizvoda da se može lipo živit od toga… - poručio je uz ostalo Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije.

Akcija traje do isteka zaliha. Sva vina prodaju se po cijeni od 50 kuna za butelju na adresi Matije Gupca 29, Zadar, u prostoru Fiolić – vina, od 12:00 do 15:00 sati. 


Reci što misliš!