Događaji

EDIC ZADAR

Javni poziv za podnošenje prijava srednjih škola za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Javni poziv za podnošenje prijava srednjih škola za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

Za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“ na Javni poziv mogu se prijaviti srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke). Škola prijavljuje skupinu od 10 do 30 učenika (razred ili grupa učenika) s nastavnikom koji će biti voditelj projekta.

Projekt će se provoditi u školskoj godini 2020./2021., a odabrane srednje škole bit će uključene u njegovu provedbu, pri čemu može sudjelovati maksimalno 10 škola. Provedba Projekta podrazumijeva sudjelovanje u interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom za sve oblike srednjih škola kojem je cilj promicanje građanskog praćenja nad javnim financijama kroz korištenje javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, s ciljem upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Projektu je 25. veljače 2021. godine do 16.00 sati.

Po završetku Projekta ocjenjivat će se radovi. Nagrada za onu školu čiji rad bude ocijenjen najboljim je  sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, ukoliko će epidemiološke mjere biti takve da će putovanja biti dopuštena te da se zdravlje i sigurnost učenika ne dovodi u opasnost. U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na Europskom tjednu regija i gradova 2021. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati zamjensku nagradu.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Školska godina 2019./2020. bila je prva u kojoj se Republika Hrvatska uključila u provedbu Pilot projekta, a učenici zadarskog MIOC-a bili su najbolji u Hrvatskoj. Uz to, od pet odabranih škola, Zadarska županija je imala čak dva predstavnika, pa je uz Gimnaziju Franje Petrića tu bila i Srednja škola Obrovac.


Reci što misliš!