Događaji

#humanitarna akcija

Zadarska nadbiskupija organizira korizmenu akciju za stradale od potresa u Sisačkoj biskupiji

Zadarska nadbiskupija organizira korizmenu akciju za stradale od potresa u Sisačkoj biskupiji
Bojan Bogdanić

Zadrani pomovno pomažu potrebitima.

Tradicionalna Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije ove godine namijenjena je za pomoć nastradalima od potresa na području Sisačke biskupije. Tim povodom zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je Pismo župnicima, osnovnim i srednjim školama te gradovima i općinama u Zadarskoj nadbiskupiji, u kojem ih potiče na sudjelovanje u Korizmenoj akciji.

„Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svoga kršćanskog života. To nas vrijeme poziva da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima“ poručuje nadbiskup Puljić, istaknuvši da je Korizmena akcija znak djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba bližnjih i brzu pomoć onima koji nas trebaju.

„Potreseni događajima razornog potresa koji su pogodili stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, pozvani smo kao kršćani na solidarnost i blizinu najpotrebnijima. Pomoć i suradnja, osobito bratska ljubav, potiču nas da u ovom teškom trenutku suosjećamo i iskažemo blizinu najpotrebnijima“ poručuje mons. Puljić.

Tijekom Korizmene akcije župnici u crkve postave posebne kutije milodara za akciju te u korizmenim aktivnostima i pobožnostima u župi prikupljaju sredstva.

Svi koji žele sudjelovati u akciji, neka svoj prilog dostave u župni ured ili uplate na žiro-račun Zadarske nadbiskupije s naznakom: „Pomoć nastradalima u potresu na području Sisačke biskupije“. IBAN: HR5324070001100041082, Poziv na broj: 02 536.