Događaji

#ZADRA NOVA

Građani otkrili kakvu budućnost Zadarske županije žele

Građani otkrili kakvu budućnost Zadarske županije žele
Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Svoju viziju budućnosti Zadarske županije otkrili su svi oni koji su u razdoblju od 25. siječnja do 10. veljače 2021. godine ispunili upitnik u organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Ispunjavanjem upitnika "Budućnost Zadarske županije kakvu želimo" sudionici, njih 331 postali su dionici u izradi Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Pristigli odgovori će se obraditi i analizirati, a potom i implementirati u Plan razvoja.

„Zahvaljujemo svima onima koji su izdvojili svoje vrijeme i uključili se u oblikovanje budućeg razvoja Zadarske županije. Kroz ovu anonimnu anketu htjeli smo svim stanovnicima Zadarske županije pružiti mogućnost davanja svog doprinosa u oblikovanju važnog strateškog dokumenta. Plan razvoja je poluga koja omogućava da kroz dobro planirane i osmišljene projekte, koji odražavaju potrebe društva, osiguramo bespovratna EU sredstva za njihovu realizaciju, a time i za daljnji razvoj. Vizija razvoja i definirani smjer u kojem želimo ići omogućuju nam da projekte složimo kao slagalice koje se međusobno nadopunjavaju i čine skladnu cjelinu.“ – istaknula je ravnateljica Agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković.

Sudionici su se mogli uključiti u nagradnu igru, a dobitnici će o preuzimanju nagrada biti obaviješteni putem kontakta koji su naveli.

Plan razvoja Zadarske županije temeljni je srednjoročni akt strateškog planiranja od značaja za Zadarsku županiju kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških ciljeva iz dugoročnih akata strateškog planiranja. Prema izmjenama zakona, planovi razvoja zamjena su za županijske razvojne strategije. Planom razvoja Zadarske županije utvrđuje se srednjoročna vizija, prioriteti i ciljevi razvoja Zadarske županije te drugi obvezujući elementi sadržaja srednjoročnih akata strateškog planiranja na područnoj (regionalnoj) razini propisani zakonom kojim se uređuje sustav strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske. Sukladno Zakonu o regionalnom razvoju i odluci Skupštine Zadarske županije, javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA izrađuje Plan razvoja Zadarske županije.

Angažman Agencije na izradi Plana omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije te usluge izrade strateškog dokumenta ne stvaraju dodatni financijski teret za Zadarsku županiju. Projekt ZADRA NOVA ZA VAS sufinanciran je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Reci što misliš!