Događaji

mrlja na obljetnici vro maslenica

HOS-ovac poručio Milanoviću: Nek’ dođe pred mene i nek’ mi kaže da mu ovo smeta

HOS-ovac poručio Milanoviću: Nek’ dođe pred mene i nek’ mi kaže da mu ovo smeta
Dino Stanin/PIXSELL

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93.“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Predsjednik Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, javlja reporter N1 televizije Rade Županović.

Reporter N1 televizije razgovarao je i s nekoliko članova HOS-a kojima na odorama stoji ‘Za dom spremni’.

"On se okrenuo i bacio nas u smeće davno, ako se sjećate njegove izjave", kaže jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez iz zadarskog HOS-a kaže kako su oni službeno dio protokola obilježavanja akcije.

"Prilikom dolaska ovdje rečeno nam je da ljudi koji su u protokolu idu na polaganje vijenaca. Mi smo u protokolu kao sve udruge Domovinskog rata. Nije bilo nikakvog vrijeđanja gosodina predsjednika, nije bilo ni u planu. Postrojili smo se na početku, protokol je počeo. Ono što Milanović je napravio u Novskoj i sad je napravio."

"Nek’ dođe pred mene nek’ mi kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Ja i moja braća smo pod ovim znakom krv prolili…", govori i ponavlja kako su dobili poziv da sudjeluju kao sve braniteljske udruge.


Reci što misliš!