Događaji

vrijeme danas

Promjenjivo i vjetrovito, temperature do čak 16 stupnjeva

Na srednjem Jadranu kao da nije zima nego proljeće - tijekom dana uz promjenjivo i vjetrovito vrijeme temperatura će biti uglavnom od 12 do 16 stupnjeva

Na jugu Hrvatske u petak će puhati uglavnom jako, ponegdje na udare i olujno jugo uz obalu te oštro - južni vjetar prema otvorenome moru, koje osobito navečer može biti i jače valovito. I pritom temperatura zraka iznadprosječno visoka, uz povremenu kišu.

I na srednjem Jadranu kao da nije zima nego proljeće - tijekom dana uz promjenjivo i vjetrovito vrijeme temperatura će biti uglavnom od 12 do 16 stupnjeva, a u oblačnijoj i kišovitijoj unutrašnjosti Dalmacije između 7 i 14 °C.

Podjednako će razmjerno visoka temperatura biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje će prevladavati oblačno, uz povremenu kišu, ponegdje i obilniju, a mnogima bi moglo smetati i većinom jako, mjestimice na udare i olujno jugo te oštro, u gorju i jugozapadnjak.

Upozorenje zbog mjestimičnih olujnih udara jugozapadnog vjetra postoji i u središnjoj Hrvatskoj, osobito uz granicu sa Slovenijom, gdje je i kiša vjerojatnija nego u Sisačko-moslavačkoj i zapadnijim županijama. Temperatura ujutro od 7 do 9 °C, poslijepodne pak oko 15 °C.

Iznadprosječno toplo i u istočnim hrvatskim krajevima, gdje će ujutro biti najhladnije, osobito u Posavini, ali manje nego u četvrtak. Danju pretežno suho i barem djelomice sunčano.


Reci što misliš!