Lifestyle

škare u ruke

Pet pokazatelja da je vrijeme za šišanje

Pet pokazatelja da je vrijeme za šišanje

Ponekad je teško procijeniti jeste li stvarno došli do trenutka kada vaša kosa očajno vrišti: "Trebam šišanje!"

Osim toga, za mnoge odlazak frizeru nije najdraže utrošeno vrijeme, ne nalikuje im na wellness, a ne privlači ih ni psihoterapija koju često dobiju gratis uz šišanje. Dodajmo tome ponekad (pre)visoke cijene i (pre)dugo čekanje na šišanje unatoč dogovorenom terminu i mogli biste vrlo lako odustati od posjeta frizeru te zaključiti da ispucali vrhovi nisu baš toliko loša stvar.

Ipak, postoje trenuci kada stvarno ne biste trebali odgađati šišanje. Evo koji su to:

1. Imate ispucale vrhove

Može li očitije od ovoga?

"Lako ih je uočiti - kada su vaši vrhovi ispucali i izgledaju svjetlije od ostatka kose, definitivno je vrijeme za šišanje", kaže Davide Marinelli, vlasnik Davide Hair Studija u New Yorku koji je uvjeren da nikome ne treba mikroskop kako bi primijetio oštećenu kosu.

Nažalost, ispucalim vrhovima neće pomoći različiti preparati koji obećavaju čudotvoran rezultat pa je jedino rješenje redovito šišanje.

"Najbolji način da ih izbjegnete je da se redovito šišate, uvijek koristite zaštitu od topline i koliko god vam vaš budžet dozvoljava da si to priuštite - nadogradite svoje alate za oblikovanje kose", objasnio je Paul Cucinello iz Cucinello Studija. 

2. Kosa vam je izgubila oblik i volumen

Što je kosa duža, to ima manje volumena, ali to je potpuno normalno jer su duge vlasi teže, što dovodi do manjka volumena u korijenu kose. Zato je dobar odabir stepenasto šišanje koje će vizualno povećati volumen kose


3. Ne uspijevate nakovrčati ni ispeglati kosu 

Ako vrhove svoje kose ne možete uviti čak ni pomoću uvijača za kosu, to je znak da ćete uskoro morati posjetiti frizerski salon. Kosi je potrebna vlaga kako bi imala oblik i kako ne bi izgubila sjaj, a ako nemate zdravu kosu, nijedno od toga nije moguće.

4. Kosa se stalno petlja

Ako se vaša kosa stalno petlja i vodite borbu s upornim stvaranjem čvorova, vrijeme je za rezanje vrhova, piše Elite Daily. 

5. Mjesecima se niste ošišali

Ok, sada vam je valjda već i samima jasno da je krajnje vrijeme za posjet frizeru.

"Većina ljudi ne voli promjene, a ja doista vjerujem da je to zbog promjena koje se obično događaju vama i na koje vi ne možete utjecati. No promjena frizure jedan je od najboljih načina da se naviknete na promjene, a to može biti jedna od najpozitivnijih promjena koje si možete priuštiti", uvjeren je Cucinello.

​​

Reci što misliš!