Događaji

Ekologija

Uskoro novi prostor za prikupljanje krupnog otpada na Pašmanu

Uskoro novi prostor za prikupljanje krupnog otpada na Pašmanu
Otok Pašman

Nedavno smo posjetili parcelu koju Općina Pašman uređuje s ciljem postavljanja novih kontejnera za prikupljanje krupnog otpada i spremnika za odvojeno skupljanje otpada

Kako smo već pisali na našem portalu, Općina Pašman je odlučila urediti novi prostor za prikupljanje krupnog otpada gdje će stanovnici općine Pašman moći cjelogodišnje odlagati otpad u novo osigurane RO-RO kontejnere. Uz velike kontejnere, na novom odlagalištu će biti postavljeni i spremnici za odvojeno skupljanje otpada u kojima će se moći odlagati papir, plastika i otpadni tekstil.

U vrijeme pisanja našeg zadnjeg članka o novom odlagalištu smještenom između mjesta Barotul i Mali Pašman, radovi su bili u fazi uređenja pristupne ceste i čišćenje parcele.

Nedavno smo se uvjerili kako su radovi na uređenju parcele površine cca 600 m2 ušli u završnu fazu podizanjem žičane ograde i betoniranjem podloge.

Osiguravanjem novo uređenog i ograđenog prostora na kojem će svi stanovnici općine moći regulirano odlagati svoj otpad, Općina Pašman nastoji riješiti veliki problem divljih deponija koji postoje na području općine.