Događaji

vrijedni preko milijun kuna

Pag: Završeni su radovi na uređenju drugog kata zgrade Matične škole OŠ Jurja Dalmatinca

Pag: Završeni su radovi na uređenju drugog kata zgrade Matične škole OŠ Jurja Dalmatinca

Započela je nastava drugog polugodišta, prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zadarske županije za učenike od 1. do 4. razreda u školi, a za učenike od 5. do 8. razreda na daljinu.

U zgradi Matične škole OŠ Jurja Dalmatinca Pag završeni su radovi na uređenju drugog kata. Investicija je vrijedna 1.030.099,88 kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financiralo 610.805,13 kuna ,a Zadarska županija 419.294,75 kuna. Izradu projektne dokumentacije za realizaciju ovog projekta financirao je Grad Pag.

Na drugom katu Škole napravljena je rekonstrukcija prostora kojom su dobivene dvije nove učionice, izmijenjene su elektro instalacije, uređeni podovi i zidovi te je izmijenjena unutarnja stolarija. Nakon realizacije ovog projekta stvoreni su uvjeti za rad u jednoj smjeni pa će se ubuduće nastava za učenike od 1. do 4. razreda organizirati u jutarnjoj smjeni, što će znatno utjecati na podizanje pedagoškog standarda, ali i kvalitetniju organizaciju vremena za učenike i njihove obitelji te učitelje i sve djelatnike Škole. Učenici od 5. do 8. razreda nastavu će nakon povratka u školu pratiti u novim učionicama koje su uređene po najvišim postavkama pedagoškog standarda. 

Novouređeni 2. kat Škole obišli su gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić. Izrazili su zadovoljstvo viđenim i obvezali se na daljnju pomoć i suradnju, na čemu su im zahvalile članica Gradskog vijeća Jasna Magaš i ravnateljica Škole Željka Zubović.

"Ovim putem zahvaljujemo i Zadarskoj županiji na podršci i ulaganju u kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa za učenike OŠ Jurja Dalmatinca Pag, djelatnicima Škole na trudu, angažmanu i radu u improviziranim uvjetima, a roditeljima na razumijevanu i suradnji. Svima želim puno uspjeha u daljnjem radu", rekla je ravnateljica OŠ Jurja Dalmatinca Pag Željka Zubović, dipl. učitelj.


Reci što misliš!