Događaji

39 stipendija

Općina Vrsi započela je s isplatom stipendija za srednjoškolce i studente

Općina Vrsi započela je s isplatom stipendija za srednjoškolce i studente

Usprkos koronakrizi, Općina Vrsi započela je s isplatom stipendija za srednjoškolce i studente za akademsku 2020./2021. godinu. Iznos stipendija je ove godine povećan, studenti dobivaju čak 250 kuna više dok su učenici ostvarili povećanje od 100 kuna.

Donesena je odluka o dodijeli ukupno 39 stipendija – 19 studentskih te 14 učeničkih, dok je prošle godine podijeljeno 9 manje. Na sjednici Općinskog vijeća koja je održana početkom prosinca, Općinsko vijeće je jednoglasno podržalo promjenu pravilnika po kojem pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti koji ne primaju državnu, županijsku ili bilo koju drugu stipendiju ili novčanu potporu koja ima karakter stipendije, te koji ne ponavljaju godinu.

Tijekom devet mjeseci studija, studenti mogu očekivati 6.750 kuna, što je sasvim pristojan iznos kako bi se olakšao roditeljski budžet dok učenici ostvaruju pravo na 3.600 kuna. Uz stipendije, učenicima i studentima je omogućen i besplatan prijevoz, što još jednom potvrđuje kako Općinska vlast misli na pomladak i budućnost zajednice. 

- Vjerujem da će povećanje stipendije dodatno olakšati obiteljski budžet i potaknuti mlade na školovanje i stjecanje kompetencija kojima će po završetku studija pomoći gospodarskom i intelektualnom razvoju društva, istaknuo je prilikom sjednice Općinskog vijeća, načelnik Luka Perinić. 
 


Reci što misliš!