Događaji

virtualna promocija

Okusi Zadarske županije u kuharici "Kulinarsko putovanje kroz Europu"

Okusi Zadarske županije u kuharici
Pixsell

Informacijski centar Europe Direct (EDIC) Zadar, kojim u ime Zadarske županije, kao projektni partner, upravlja Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, koordinirao je izdavanje kuharice „Kulinarsko putovanje kroz Europu“.

Kuharica se naslanja na kampanju Europske komisije „Kulinarsko putovanje kroz Europu“ i u njoj su prezentirana jela u čijoj pripremi se koriste namirnice koje nose oznake zemljopisnog podrijetla. Sustavima zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP) i zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI) štiti se ime proizvoda koji dolaze iz određenog područja i proizvedeni su tradicionalnim postupkom.

Dio kuharice su i okusi Zadarske županije, tj. jela u čijoj pripremi se koriste namirnice s oznakom zemljopisnog podrijetla s područja Zadarske županije (Paška janjetina, Paška sol, Paški sir, Dalmatinski pršut, tu je još i Novigradska dagnja koja je u postupku dobivanja EU oznake zemljopisnog podrijetla).

U vremenima kad epidemiološke mjere ne dopuštaju predstavljanje kuharice uz degustaciju jela, EDIC Zadar organizira predstavljanje kuharice u virtualnom obliku, u srijedu 23. prosinca 2020. godine s početkom u 9 sati. 

Predstavljanje će se odvijati putem aplikacije Microsoft Teams.


Reci što misliš!