Događaji

COVID-19

U narednim danima se očekuje veći priljev pacijenata u Arenu Zagreb

U narednim danima se očekuje veći priljev pacijenata u Arenu Zagreb
Davorin Visnjic/PIXSELL

Koordinator stacionara u Areni Zagreb Davor Vagić najavio je u četvrtak da se u sljedećim danima, s obzirom na stanje u KB Dubrava i Klinici za infektivne bolesti, očekuju veći priljev pacijenata pa pojačavaju broj osoblja.

"Mi očekujemo s obzirom na situaciju u bolnicama u Zagrebu, povećani priljev pacijenata. Ovo što se događa je planski idemo prema tome da možemo zbrinjavati potreban broj pacijenata", kazao je Vagić za RTL. 

Najavio kako sutra u Arenu Zagreb dolaze 20 medicinskih sestara iz KB Sestre milosrdnice, te istaknuo da je u Areni trenutno 33 pacijenta, a dosad ih je otpušteno 12. 

Vagić, koji je izrazio sućut obitelji umrlog pacijenta, ponovio je kako je u ponedjeljak 30. studenog u Areni umro pacijent od posljedica maligne bolesti, a ne od posljedica zaraze koronavirusom. 

Iz Operativnog stožera Arene prije su priopćili da je zaraza pacijentu utvrđena rutinskim testiranjem, ali nije imao simptome covida-19 i nije umro od posljedica te bolesti. Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb.

"Pacijent je premješten u Arenu zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu", priopćio je, uz ostalo,  operativni stožer Arene. 

Vagić je za RTL rekao da ministar zdravstva Vili Beroš nije bio obaviješten o smrti pacijenata u Areni jer to nije bio događaj koji bi bio ''problematičan'' u bilo kojem smislu.