Događaji

#humanitarna akcija

Humanitarna akcija za 12-godišnju Povljanku Enu Škoda

Humanitarna akcija za 12-godišnju Povljanku Enu Škoda
Ivana Škoda

Ena ima nepunih 12 godina i liječi se od rođenja, a trenutno pohađa 6.razred Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu.

Za pomoć maloj Eni pokrenuta je i kampanja na platformi GoGetFunding.

"Rođena je s rijetkom genetskom bolesti, neurofibromatoza tip I–NF 1. Jedan od simptoma te bolesti je pseudoartroza lijeve potkoljenice, laičkim jezikom rečeno - krta kost loše kvalitete koja teško zacjeljuje kad pukne. Nogica joj je puknula čim je prohodala i od tada ide na operacije po bolnicama.

Do sada je više puta bila bezuspješno operirana i doktori u Hrvatskoj su nakon sedme operacije predlagali amputaciju. Tada smo odlučili potražiti pomoć van Hrvatske i pronašli ortopeda u Beču u jednoj velikoj ortopedskoj klinici, koji je dao nadu u ozdravljenje. Odlasci i operacija u Beču su veoma skupi, pa smo pomoć zatražili od HZZO-a koji je odobrio platiti operacije i dio putnih troškova.

Kako je liječenje pseudoartroze dugotrajan proces i iziskuje dugotrajno liječenje, tako su i troškovi učestalih putovanja u Beč (participacije, lijekovi, zavoji, pregledi, nova ortoza, putni troškovi) vrlo visoki i mi kao roditelji s malim primanjima s Enom i njenim mlađim bratom Krunom se nalazimo u težoj materijalnoj situaciji. Iscrpljeni smo dosadašnjim visokim troškovima liječenja.

Uz to, ljetos je Eni pronađen i tumor između malog mozga i kralježnice, kojeg je potrebno odstraniti prije operacije noge. Taj nalaz je dodatno zakomplicirao tijek planiranog liječenja, tako da su Eni prošli tjedan uzeli mjeru za novu ortozu dok se sama operacija noge odgađa. Po novu ortozu krećemo za Beč 14.12.2020.

Cijena ortoze iznosi cca 4.400 eura i na žalost ne pokriva ju HZZO. S Enom putujemo mi roditelji i njen mlađi brat Kruno, kojeg nemamo kome ostaviti na brigu. Naravno, tu su nadodaju troškovi covid testova, puta, smještaja, zavoja, lijekova i pregleda, kao i provizije za GoGetFunding.

Molimo vas pomoć u obliku: donacije, dijeljenja ove kampanje putem društvenih mreža, širenjem informacije drugima.

Za sada je cilj skupiti za novu ortozu i troškove odlaska po nju, a dalje ćemo onako kako situacija bude nalagala. Naravno, kao i uvijek izvještavat ćemo vas o visini prikupljenih sredstava.

Više o našoj maloj hrabroj lavici možete pročitati ovdje.

Donacije iz Hrvatske: Ivana Škoda, HPB banka, IBAN: HR8223900013211653263, Donacija za Enu Škoda

Donacije iz inozemstva na devizni račun: Ivana Škoda, HPB banka,

IBAN: HR8223900013211653263, SWIFT/BIC: HPBZHR2X, Donacija za Enu Škoda."