Događaji

#koronavirus

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 92 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 92 novozaražena

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 92-oje novozaraženih koronavirusom, jedna je osoba umrla, a izliječeno je 29 osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Za 53 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Među novozaraženima 25 osoba je iz Dubrovnika, 20 iz Metkovića, osam iz Korčule, po sedam iz Ploča i Župe dubrovačke, šest iz Konavala (jedan djelatnik Doma za starije Konavle), šest iz Opuzena, tri iz Stona, po dvije iz Orebića, Kule Norinske i Smokvice, po jedna iz Blata i Slivnog te dvije koje nemaju prebivalište na u županiji.

Umro je muškarac iz Metkovića, rođen 1937. godine.

Izliječeno je 29 osoba, od kojih je 11 iz Metkovića, osam iz Dubrovnika, po dvije iz Konavala, Lastova, Opuzena i Zažablja te po jedna osoba iz Blata i Orebića.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 49 osoba. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih jedan na neinvazivnoj ventilaciji, a četiri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1457 osoba. U posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, ukupno 103 od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 295 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 26.016.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.


Reci što misliš!