Događaji

borba protiv širenja virusa

Vlada potvrdila: Nove mjere na snazi od subote sve do 21. prosinca

Vlada potvrdila: Nove mjere na snazi od subote sve do 21. prosinca
Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković poručio je u četvrtak da će nove mjere, koje će Vlada predstaviti danas u 14 sati, na snazi biti od subote, 28. studenog, do ponedjeljka, 21. prosinca, istaknuvši da se njima nastoji do Božića napraviti napor za učinkovitiju borbu protiv koronavirusa.

"Sada, pogotovo s današnjim brojevima gdje smo prvi puta s preko 4000 zaraženih, moramo poduzeti dodatne mjere", rekao je Plenković u uvodnom govoru na sjednici Vlade najavivši da će novi paket mjera biti predstavljen u 14 sati.

"Važno je imati na umu da mjere imaju konkretnu epidemiološku podlogu. Uz to, nastojat ćemo dodatnim testiranjima što bolje utvrditi trendove zaraze, nastojati održati funkcioniranje zdravstvenog sustava i pripremiti se za distribuciju cjepiva, kada ono dođe u Hrvatsku i kada bude dobilo potrebna odobrenja", naglasio je Plenković. 

Istaknuo je da svi ministri iz ekonomskih resora rade na preciziranju ekonomskih protumjera za očuvanje radnih mjesta prema onim sektorima čija je aktivnost limitirana protuepidemijskim mjerama. 

"Mjere koje bi stupile u subotu, trajale bi do 21. prosinca. Nastojimo sada uoči Božića napraviti napor koji će nam omogućiti učinkovitiju borbu protiv koronavirusa", kazao je Plenković.

Premijer se osvrnuo i na jučerašnju raspravu u Hrvatskom saboru o oporbenoj inicijativi za opozivom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića. U raspravi je poslana jasna i čvrsta potpora ministru te su otklonjene sve zamjerke "udružene krajnje lijeve i desne opozicije", rekao je.


Reci što misliš!