Događaji

važan projekt

Tvrtka Strabag izvodit će radove na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Bokanjca

Tvrtka Strabag izvodit će radove na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Bokanjca
Google Earth

Novi korak napravljen je u realizaciji aglomeracije Zadar - Petrčane odnosno poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture.

Tvrtka Strabag izvodit će radove na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Bokanjca, odakle kreće cijeli projekt aglomeracije Zadar Petrčane. Za dva tjedna koliko traje žalbeni rok, očekuje se potpisivanje ugovora, a zemljani radovi bi trebali krenuti kraejm siječnja ili početkom veljače 2021.

Konkretno izvedba cijelog projekta počinje na Bokanjcu i to odabirom izvođača radova. Radove na tom području, koji uključuju staro i novo naselje vrijedne više od 201 milijun kuna izvodit će tvrtka Strabag, izjavio je direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja.

Trenutačno je u tijeku žalbeni rok u trajanju od 15 dana, nakon čega će se i službeno potvrditi da će je izvođenje radova povjereno Strabagu.

Potpisivanje ugovora očekuje se tijekom prosinca, navodi direktor Peronja i dodaje da u siječnju kreće pregled terena i druge pripreme, a vidljivi radovi se očekuju krajem siječnja ili početkom veljače.

Na natječaj su se javile tri grupacije s ponudama od 201 do 223 milijuna kuna. Usprkos poništenju jednog natječaj i dalje smo u rokovima koji su zamišljeni do kraja 2023. godine, rekao je također Peronja.
 
Radovi će obuhvatiti 42 ulice, a uz odvodnju bit će uređena i popratna infrastruktura, što među ostalim uključuje i obnovu kompletnog vodovodnog sustava. Za novo naselje Bokanjac radit će se i novi nogostupi. Sve tvrtke koje trebaju nešto raditi su obaviještene i trebale bi planirati svoj dio poslova usklađen s izgradnjom odvodnje.


Reci što misliš!