Događaji

čestitke!

Malim kreativnim ekolozima uručene nagrade u povodu Mediteranskog dana obale 2020.

Malim kreativnim ekolozima uručene nagrade u povodu Mediteranskog dana obale 2020.
Siniša Vickov

Nagradu za literarni rad dobio je Bartol Periš, sedmaš iz OŠ „Stanovi“, Zadar, a posebno priznanje otišlo je 2. a razredu OŠ “Šimun Kožičić Benje”, Zadar

Osnovnoškolcima s područja Splitsko-dalmatinske županije, autorima 19 najboljih literarnih i likovnih radova iz cijele Hrvatske povodom Mediteranskog dana obale 2020, uručene su zaslužene i prigodne nagrade, a nagrađeni radovi ukrašavaju stranice zajedničke knjige “Slike i priče morskih dubina”.

Nagrade u vidu ruksaka, pohvalnica i priznanja su prisutnim učenicima na prigodnoj i dijelom online svečanosti organiziranoj na UN-ov Svjetski dan djeteta 20. studenog, uručili ravnateljica Centra PAP/RAC Željka Škaričić i pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, prenosi Dalmacija danas.

Online radionicu i izbor najboljih radova organizirala je Splitsko-dalmatinska županija, u suradnji s udrugom Mala filozofija i Priority Actions Programme/Regional Activity Centre (PAP/RAC), obilježavajući 25. rujna 2020. godine Mediteranski dan obale. Tom prigodom pozvala je sve osnovnoškolce da napišu priču ili pjesmu, da nacrtaju, naslikaju ili izrade svoj projekt od kojih su najbolji objavljeni u knjizi “Slike i priče morskih dubina”  koju su pobjednici dobili na dar. Na online radionici su mali sudionici zajednički napisali priču o periski, a glavni likovi njihovih nagrađenih radova, podijeljenih u četiri kategorije (literarni i likovni od 1. do 4. razreda te od 5. do 8. razreda) su rijetka glavata želva, nepravedno nevoljeni morski pas i ugrožena periska.

Na prigodnoj svečanosti, prisutnima su se, uz ostale, još obratili i voditeljica pododsjeka za granice pomorskog dobra, održavanje i planiranje na pomorskom dobru i ekologiju mora te projekta “Pomorsko je dobro” Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Matea Dorčić, voditelj udruge Mala filozofija Bruno Ćurko, ambasadorica zaštite mediteranske obale i glumica Zrinka Cvitešić kao i članovi žirija Hana Letica (slikarica i profesorica umjetnosti) i Nebojša Lujanović (pisac, profesor teorije književnosti i maratonac).

Nagradu za literarni rad dobio je Bartol Periš, sedmaš iz OŠ „Stanovi“, Zadar, a posebno priznanje otišlo je 2. a razredu OŠ “Šimun Kožičić Benje”, Zadar.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti