Događaji

poruke se prikupljaju 17. studenog

Pismom, porukom, crtežom ili pjesmom odajte počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Pismom, porukom, crtežom ili pjesmom odajte počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira u kakvim vremenima živjeli oči cijele zemlje uperene su u mjesta najvećeg stradanja našeg naroda, u Škabrnju i Vukovar.

Pred njihovim sjenama svi se osjećamo maleni, oni su nadrasli i smrt i naše živote, oni su bili najbolji među nama, i što god mi učinili ništa nije usporedivo s njihovom žrtvom, stoji u pozivu organizacijskog odbor OŠ Zadarski otoci, kojeg prenosimo u nastavku:

Kako nismo u mogućnosti organizirati okupljanje, pozivamo naše sugrađane i žitelje Zadarske županije da pisanom porukom upute svoje misli Vukovaru i Škabrnji. Poruke će se prikupljati dana 17. studenog 2020. godine, u vremenu od 17,30 do 19,00 sati na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred O.Š. Zadarski otoci) u „Poštanskom sandučiću“ kojeg su za ovu prigodu izradili učenici O.Š. „Zadarski otoci“.

Vaša pisma, poruke, pjesme, crteže, poslat ćemo poglavarstvu grada Vukovara i općinskom vijeću općine Škabrnja. Nismo u mogućnosti fizički doći i pokloniti se Vukovaru i Škabrnji, stoga izrazimo naše poštovanje i ljubav s nekoliko toplih riječi.

Radi epidemiološke situacije ove godine nema organiziranog mimohoda, pozivamo sve građane da u utorak 17. 11. 2020. od 17 sati ostave upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici.


Reci što misliš!