Događaji

skromno i mirnije

Zadar ipak neće ostati bez Adventa

Zadar ipak neće ostati bez Adventa
Iva Perinčić/TZG Zadar

Zagrebački Advent je otkazan, ali zadarski ipak ide dalje, no pod nekim novim uvjetima, u skladu s okolnostima koje su nam svima poznate.

Pandemija koronavirusa zadesila je cijeli svijet i ušla u svaku poru naših života, a Advent sam po sebi nameće ono što se sada nikako ne preporuča - socijalni kontakt i bliskost, daleko od ''distance''.

Turistička zajednica grada Zadra ipak planira blagdanske aktivnosti, ali u novim uvjetima. Neće se koncentrirati na Trg Petra Zoranića kao prijašnjih godina, već će se ''raspršiti'' duž Kalelarge, Foruma, te do Trga Gospe od zdravlja.

Konačna odluka još nije donesena, jer se situacija mijenja iz dana u dan, ističu u TZ-u, no svima je želja ista - da Grad i naši ugostitelji ipak ne budu potpuno lišeni božićnog ugođaja. 

Sve će se odvijati i prema nalozima lokalnog Stožera . Fokus će biti na ukrašavanju grada i eventualnim promenadnim programima i dječjim zabavama na otvorenom. Gotovo je nezamislivo da u blagdansko vrijeme budemo bez iti jednog događanja, no opreza nikad dosta.

Velikih koncerata ipak neće biti.

Suradnja TZ-a i Udruženja obrtnika Zadar te Županijske komore se nastavlja i u vidu akcije Đir po gradu. Kafići i restorani nudit će prigodne popuste i akcije.

U atriju palače Cedulin planira se postavljanje jaslica.


Reci što misliš!