Događaji

Neobjašnjivo i zabrinjavajuće

Na otoku Pagu nema cjepiva za gripu

Na otoku Pagu nema cjepiva za gripu
Duško Jaramaz/PIXSELL

U ljekarnama u Pagu, Novalji i u Povljani nema cjepiva protiv gripe. Za Radio Pag je u ljekarnama otoka Paga navedeno kako je ove godine potražnja za cjepivom protiv gripe jako velika. Nedavno je u ljekarne stigla simbolična količina cjepiva koje je potrošeno u samo nekoliko dana.

Potrebne su znatno veće količine cjepiva, jer ono malo cjepiva što je bilo isporučeno ljekarnama nije bilo dovoljno za sve koji se žele cijepiti.

Cjepivo protiv gripe najviše traže osobe srednje i starije životne dobi i umirovljenici, ali ove godine želi se cijepiti i veliki broj mladih. U ljekarni u Novalji su za Radio Pag rekli kako se nadaju što skorijoj isporuci cjepiva za njihovo područje jer je potražnja velika. U ljekarni u Pagu navode kako bi cjepivo protiv gripe željeli dobiti što prije, jer je velik broj onih kojima cjepivo treba, ali kada će cjepivo stići nitko ne zna. Ni u ljekarni u Povljani ne znaju kada bi cjepivo moglo stići.

"Potražnja je velika, radimo predbilježbe za cjepivo, ali to je sve što sada možemo", kažu u ljekarni u Povljani.

Premda se isporuka cjepiva najavljuje za kraj studenog, u ljekarnama u to ne mogu biti sigurni, jer za sada za isporuku krajem studenog nema nikakvog jamstva. Mnogi, a osobito umirovljenici s kojima smo razgovarali o temi cjepiva, navode kako je sve to što se događa s isporukom cjepiva sramotno. Navode kako je cjepivo potrebno odmah, dok se gripa nije pojavila, jer kada se pojavi, za mnoge će, kažu, biti kasno.


Reci što misliš!