Događaji

#koronavirus

U Srbiji 614 novozaraženih koronavirusom i tri smrtna slučaja

U Srbiji 614 novozaraženih koronavirusom i tri smrtna slučaja

U Srbiji je u zadnja 24 sata među 4739 testiranih potvrđeno 614 pozitivnih na koronavirus, a službeno su prijavljena tri smrtna slučaja, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva.

U odnosu na razdoblje od petka do subote, tijekom zadnja 24 sata testirano je oko 2000 uzoraka manje, što bi moglo objasniti stotinjak manje zaraženih nego što je registrirano dan ranije.

Na bolničkom liječenju diljem Srbije u nedjelju su 694 osobe, od kojih je 26 na respiratorima.

Od početka epidemije 6. ožujka testirano je ukupno 1.283.016 uzoraka i potvrđeno 39.486 oboljelih, a 792 osobe su službeno evidentirane kao žrtve covida-19.

Stopa smrtnosti u odnosu na ukupan broj oboljelih je u blagom padu, a prema današnjim podacima je dva posto.

Zdravstvene vlasti u Srbiji su dan ranije, u subotu, prijavile tri smrtna slučaja, te još 757 novozaraženih, što je dosadašnji rekord po broju inficiranih na dnevnoj razini, nakon što su od petka u 15 sati testirana 6882 uzorka.

Krizni stožer srbijanske vlade odustao je krajem ovog tjedna od uvođenja novih mjera, ali je naglasio potrebu da se aktualne epidemiološke mjere strogo poštuju, te najavio strožu kontrolu zabrane masovnih okupljanja i provjeru restorana, kafića, a posebice klubova u kojima je uočeno kršenje propisanih mjera.

Beogradski mediji najavili su ranije ovog tjedna usvajanje zakona kojim bi se pravno osnažile epidemiološke mjere i omogućilo kažnjavanje prekršitelja, a jedna od najavljenih sankcija bila bi pojedinačna kazna od oko 40 eura za građane koji se ne pridržavaju obveze nošenja maski u zatvorenom prostoru i javnom prijevozu. 


Reci što misliš!