Događaji

Projekt vrijedan 13,3 milijuna kuna

Novalja: U Završnoj fazi radovi na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Carić

Novalja: U Završnoj fazi radovi na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Carić
Grad Novalja

Osam mjeseci od početka izvođenja građevinskih radova, radovi na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Carić u završnoj su fazi. Tehnički pregled objekta očekuje se do kraja prosinca 2020. godine.

Projekt vrijedan 13.343.219,76 kn sa PDV-om sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog poljoprivrednogfonda za ruralni razvoj.

Rekonstrukcijom - dogradnjom dječjeg vrtića i jaslica „Carić“ prema projektu koji je izradio ATELIER Ivan Bačić d.o.o., formira se novi objekt osnovan kao dio vrtića namijenjen najmlađoj dobi, novim prostorijama za rad te višenamjenskoj dvorani, čime vrtić dobiva sve potrebne sadržaje modernog vrtića.

Projekt uključuje dogradnju:

- dvije jaslične jedinice,
- višenamjenske dvorane,
- samostalne kuhinje,
- prostorije za djelatnike,
- te dogradnju ostalih potrebnih prostora koji će u potpunosti odgovarati važećem Državnom pedagoškom standardu, ukupne veličine od 700m2 bruto površine.

Ovaj projekt doprinosi osiguranju boljeinfrastrukture i potrebne opreme za odvijanje predškolskog odgoja u GraduNovalji čime se poboljšavaju životni uvjeti i temeljne usluge u predškolskomodgoju i obrazovanju, kvaliteta života mještana te potiče rast idruštveno-ekonomska održivost.


Reci što misliš!