Događaji

#koronavirus

Klinika za tumore: Zaraženo 15 djelatnika u ponedjeljak bez operacija

Na Klinici z tumore KBC-a "Sestre milosrdnice" zaraženo je 15 djelatnika - sedam medicinskih sestara, jedna fizioterapeutkinja i sedam kirurga, u samoizolaciji su 24 djelatnika, a u ponedjeljak u klinici neće biti operacija, izjavio je u subotu navečer predstojnik Ivan Milas.

Mjera samoizolacija određena je za djelatnike koji su bilo u kontaktu s bolesnicima pozitivnim na koronavirus, bilo na odjelu, u operacijskim salama ili u ambulantama za preglede, rekao je v.d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica Ivan Milas u Dnevniku HRT-a.

Izvijestio je da su kod pacijenata pozitivnih na koronavirus, na sreću, izraženi blaži simptomi covidne infekcije. Ukupno je deset pacijenata pozitivnih na koronavirus - pet pozitivnih su operirani i na intenzivnoj njezi i još pet pozitivnih pacijenata na odjelu.

Potvrdio je da je ta klinika cijeli dan u kontaktu s epidemiolozima koji su odredili mjeru samoizolacije za 24 djelatnika.

Milas je rekao da će Klinika vjerojatno otežano raditi idućih dana, s obzirom na to da se radi o većem broju djelatnika pozitivnih na koronavirus i onih u samoizolaciji. Ali, objasnio je, unutar KBC-a Sestara milosrdnica i u kontaktu s ravnateljem Marijom Zovakom, vjerojatno će se neki pacijenti koji trebaju biti operirani premjestiti u druge klinike ili će u našu kliniku doći kolege s drugih klinika kako bi nam pomogli.

Predstojnik Klinike za tumore rekao je da u ponedjeljak sigurno neće biti operacija u njihovoj klinici, kao i dok se neće otprilike znati jesu li zaustavili infekciju i izolirali sve kontakte. Kada situacija bude jasna, Klinika će ponovno krenuti u puni pogon, a u Klinici za tumore tjedno se obavi 15 do 20 operacija, rekao je Milas.


Reci što misliš!