Događaji

19. listopada od 9 do 12.30

U ponedjeljak akcija čišćenja biogradske uvale Soline

U ponedjeljak akcija čišćenja biogradske uvale Soline

Akcija čišćenja u biogradskoj uvali Soline i prigodni program održat će se u ponedjeljak 19. listopada u vremenu od 9 do 12.30 sati.

Tijekom akcije, koja se organizira povodom Svjetskog dana hrane, razgovarat će se o važnosti razvoja održivih navika u svakodnevnoj prehrani kroz poticanje odvajanje otpada od hrane i kućnog kompostiranja, a posebno o važnosti smanjivanje otpada uz naglasak na održivi uzgoj i svakodnevno ophođenje s hranom.

Građani, učenici i ostali sudionici akcije moći će sudjelovati u eko kvizu i kreativnoj radionici oporabe različitih otpadnih materijala.

Za one koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati događaju, isti će se moći pratiti i uživo putem streaminga na mrežnoj stranici projekta www.nijemitesko.hr. Također, događaj će se prevoditi na znakovni jezik prilagođen osobama s invaliditetom.

Ovo je treća, ujedno i zadnja po redu akcija čišćenja koja je dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Nije mi teško - zajedno za čisti okoliš i očuvanu prirodu" financiranog iz bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. 


Reci što misliš!