Događaji

na 138 metara nadmorske visine

Nad Sv. Filipom i Jakovom uredit će se vidikovac Crni krug

Nad Sv. Filipom i Jakovom uredit će se vidikovac Crni krug
Martin Brkljača

Općina Sveti Filip i Jakov već neko vrijeme radi na građevinskom projektu "Uređenje Vidikovca Crni krug i uspostavu staza“, kojeg će uskoro i aplicirati na natječaj za tip operacije 8.5.2., "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

U sklopu projekta planira se urediti vidikovac koji se nalazi otprilike na oko 138 m nadmorske visine, zajedno sa pripadajućim putom koji spaja postojeće groblje i vidikovac. Planirano uređenje sastoji se od uređenja platoa, izgradnje kamenog zida, postavljanja urbane opreme te informativnih i edukacijskih tabli. Staza duga 1,5 km koja vodi do vidikovca će se urediti mjestimično gdje je uređena te očistiti od zarasle vegetacije. Postavit će se putokazi te ostala signalizacija za turiste. 

Povremeno se ovdje održavaju i biciklističke ture, dok će se uređenjem vidikovca i šetnice, ovo područje približiti i turistima i građanima te oplemeniti turističku ponudu i sadržaje za lokalno stanovništvo. Projekt je od društvenog značaja, ima krajnji cilj promicanje i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija obalnog krajobraza.

90763658d902f00b77b20dbe9a0f3540.png?v=2


Reci što misliš!