Događaji

nedjelja, 27. rujna

Vukšić: Polaganje vijenaca u spomen na 15 žrtava Domovinskog rata

Vukšić:  Polaganje vijenaca u spomen na 15 žrtava Domovinskog rata
Marko Ledenko Mane

U nedjelju 27. rujna obilježit će se spomen na 15 žrtava Domovinskog rata Vukšića i 29. obljetnicu progonstva žitelja. Srbočetnici tog kobnog dana 27. rujna 1991. god., dva dana uoči nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, okupirali su Vukšić, razorili tri mjesne crkve, a cijelo selo do temelja spalili.

Poneseni zanosom osvajanja hrvatskog teritorija, zlikovci su progonili i ubijali Hrvate. Tijekom okupacije Vukšića, ubijeno je devet nevinih civila, mahom starije dobi, i poginulo je šest vukšićkih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. 

Mjesni odbor Vukšić i novoosnovana braniteljska udruga UDBDR-a Vukšić, organizatori su ove obljetnice. Sveta misa služit će se u župnoj crkvi sv. Mihovila s početkom u 10 sati. Nakon mise župnik fra Božo Mandarić ispred centralnog križa, dat će odrješenje za sve žrtve iz Domovinskog rata. 

Tim povodom žrtvama će se pokloniti, položiti vijence, zapaliti svijeće obitelji ubijenih i poginulih žrtava, brojne braniteljske udruge proizišle iz Domovinskog rata, pripadnici MORH-a, te predstavnici civilnih institucija.


Reci što misliš!