Događaji

komentar roberta škifića

Koliko nam koristi zimovanje kruzera u luci Gaženica?

Koliko nam koristi zimovanje kruzera u luci Gaženica?
Zadar Cruise Port

Dva njemačka kruzera prezimit će u putničkoj luci Gaženica.

Nakon propasti cruiseing sezone uslijed pandemije, zimovanje brodova na kružnim putovanjima značajan je segment poslovanja Lučke uprave Zadar, dok se ova grana turizma, kao i avio-promet ne oporave.

Devet godina uzastopce Zadar je bilježio porast broja ticanja brodova na kružnim putovanjima. Za 2021.godinu bilo je najavljeno 154 ticanja i 200 tisuća putnika. 11.travnja ove godine sezonu je trebao otvoriti njemački kruzer s 2 tisuće putnika. On Jadranom ipak nije zaplovio, korona je u međuvremenu privezala kruzere na globalnoj razini, ali kruzeri njemačke kompanije TUI - Marella Dream i Marella Discovery 2- za zimovanje su ipak odabrali putničku luku u Gaženici.  Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić ističe kako će zimovanje ovih brodova u njihovu blagajnu sliti 200 tisuća kuna mjesečno, a u Zadru će prezimiti i 200-injak pomoraca na njima. 

"Dolazak dvaju brodova kompanije Marella dokazuje da je zadarska luka, odnosno međunarodni terminal jedan od najsigurnijih i najboljih u Europi. Želja nam je da ova kompanija u dogledno vrijeme prepozna Zadar i upozna se s mogućnošću našeg terminala i naše destinacije", zaključuje.


Reci što misliš!