Događaji

predstava

Mali preški glumci još jednom oduševili u predstavi “Mi volimo More”

Mali preški glumci još jednom oduševili u predstavi “Mi volimo More”
Naši Školji

Već treću godinu sredinom kolovoza najmlađi Prečani i njihovi ljetni gosti, predvođeni zadarskom glumicom Gabrijelom Meštrović Maštruko, prirede pravu malu kazališnu poslasticu.

Na dramsko-glumačkoj radionici u POU Dom na žalu ovoga ih se ljeta okupilo četrnaest, a što su naučili i koliko su dali mašti na volju, pokazali su u petak navečer na improviziranoj pozornici u Jardinu obitelji Mašina u središtu Preka.

-Epidemija izazvana koronavirusom obilježila je i našu radionicu, radilo se drukčije nego prije, do posljednjeg trena bilo je upitno hoćemo li uopće moći održati predstavu. Ali, evo, zahvaljujući obitelji Mašina, nastupili smo na otvorenom, u Jardinu, pred ograničenim brojem ljudi u publici i uživali jednako na premijeri kao i u prethodna dva tjedna na radionici, komentirala je voditeljica i autorica dječje dramsko-glumačke radionice Gabrijela Meštrović Maštruko.

I ovoga ljeta nadahnuće za tekst na osnovi kojega je nastala dvadesetominutna predstava “Mi volimo More” bili su joj more, otok i djeca.

-U predstavi ima svega, poetike, igre, šale, zafrkancije, tradicije, preškoga govora… Maska koju svi sada koristimo iskoristili smo kao scenski element, pa se tako ona u dječjoj mašti i igri pretvorila u brod, more, val, jedro, četkicu za zube, mikrofon, rep i svašta nešto… Opet sam iz djece izvukla njihove talente i potencijale, pjevali su, svirali, plesali, pripovijedali, glumili. I vidjelo se da sve to rade s veliko lakoćom, da guštaju, dodala je voditeljica radionice te još jednom napomenula kako Preko ima nevjerojatno nadarenu djecu koja zaslužuju da se netko s njima bavi na ovakav način i brusi njihov talent.

Uz potporu Općine Preko i TZO Preko, radionicu je organiziralo Pučko otvoreno učilište Dom na žalu, o scenskoj rasvjeti na predstavi brinuo je Luka Košta, a slastičarnica Čoko Roko počastila je male glumce čokoladnom tortom.


Reci što misliš!