Događaji

prijavljeni slučaj

Na Puntamici turisti ilegalno kampiraju i u prirodi prazne septički spremnik?

Na Puntamici turisti ilegalno kampiraju i u prirodi prazne septički spremnik?

Jedan naš sugrađanin, revoltiran ponašanjem turista koji ilegalno kampiraju i još k tome zagađuju okoliš, uputio nam je tekst koji prenosimo u cijelosti


Nažalost sam primoran prijaviti dogođaj koji me naprosto šokirao prilikom jutarnje šetnje sa psom  na Puntamici.

Kako i svi znamo na samoj punti na Puntamici gdje se nalazi svjetionik se u večernjim satima skuplja svakog dana sve veći broj turista u šatorima i kamperima ne bi li malo uštedili na spavanju. Nuždu vrše po okolnim grmovima i zaklonjenim  pregradama, ali situacija koja me najviše ogorčila je bila kad  je jedan kamper u jutarnjim satima odlazio, a prije tog je otvorio ventil za pražnjenje otpadnih voda i nonšalatno se provozao po cijelom parkingu sve do izlaza dok fino nije sve isprazno. Potom se zaustavio, zatvorio ventil i uputio se u na sljedeće besplatno odredište koje bi mogao zagaditi.

Sad me zanima kako to da nitko od nadležnih  ne reagira na ilegalno kampiranje jer se u noć zna skupiti i preko 15-tak vozila u kojima ljudi spavaju ili kampiraju a kamp se nalazi 500 m dalje? Isto tako kako je ljudima koji se dolaze popodne kupati i igrati s malom djecom, a i ne slute da je ujutro tu netko ispraznio svoje fekalije?
Ili gradu ipak takvi turisti najviše odgovaraju, ostave svoja da se tako izrazim go*na i jednostavno odu?

Kako sam i sam kampist jednostavno samo ogorčen takvim ponašanjem.


Reci što misliš!