Događaji

#koronavirus

Jedno od novih žarišta je na Viru, inspekcija će zatvoriti noćne klubove odakle se utvrdi zaraza

Dobar dio od 130 novozaraženih danas povezan je s nekoliko klubova i kafića u tri grada - Makarska, Vodice i Novalja, a novo je žarište i na otoku Viru

Zbog sve više zaraženih u noćnim klubovima i ugostiteljskim objektima koji rade dugo u noć, Nacionalni stožer odlučio je pojačati protuepidemijske mjere koje uključuju i zatvaranje objekata ako se utvrdi da je bilo zaraze. 

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak je na konferenciji Nacionalnog stožera pojasnio da su objavljene nove preporuke za noćne klubove prema kojima bi se trebali zatvoriti svi zatvoreni prostori u klubovima, a da se ljudi okupljaju na otvorenim dijelovima klubova.

Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji, a da se postave stolovi koji će omogućiti fizičku distancu među skupinama ljudi. Sve će to kontrolirati članovi civilne zaštite, ali i sanitarni inspektori koji će u dogovoru s epidemiolozima moći naložiti zatvaranje ako je u određenom objektu došlo do zaraze. 

''Odsad će postojat mogućnost da se klubovi u kojima se utvrdi zaraza zatvore na određeno vrijeme'', ustvrdio je Capak. 

Rekao je i da je dobar dio od 130 novozaraženih povezan s nekoliko klubova i kafića u tri grada - Makarska, Vodice i Novalja, a novo je žarište i noćni život na otoku Viru.   

 


Reci što misliš!