Događaji

prvi put

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetila otok Vir

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetila otok Vir

Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac nije prva resorna ministrica koja je posjetila otok Vir – učinili su to ranije njezini prethodnici Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Gari Cappelli – ali je prva koja je na otok došla u srcu ljetne sezone kada je Vir udarna turistička vijest.

S najviše ostvarenih noćenja u srpnju, potom s najviše noćenja od početka godine do kraja srpnja, kao i najviše noćenja u prvih sedam dana kolovoza, a ujedno i prva destinacija u Hrvatskoj koja je ostvarila milijun noćenja, otok Vir pokazao je svoj puni turistički potencijal i kvalitetu unatoč sveopćoj krizi uzrokovanoj koronavirusom.

Ne čudi stoga što je ministrica Brnjac sinoćnje javljanje uživo za Dnevnik Nove TV odradila s otoka Vira, odnosno ispred plažnog bara Mul i šljunčane plaže Jadro na kojoj su uživali brojni virski gosti i turisti. 

- Prvi put sam na Viru i ugodno sam iznenađena. Svi govore kako je Vir vrhunska turistička destinacija, pa mi je bilo lijepo vidjeti kako otok izgleda i kako se svi, koliko mogu primijetiti,  pridržavaju epidemioloških mjera. To je u ovom trenutku najvažnije zbog sigurnosti svih naših građana i turista - kaže ministrica Brnjac.

Više je razloga zbog kojih je Vir u ovom trenutku najbolja i najpoželjnija hrvatska turistička destinacija. Najsažetije bi se ti razlozi mogli svesti na petnaestogodišnji kontinuitet rada na brendiranju destinacije i usporedno marketinško predstavljanje otoka širom Europe, ali i na dosljedno desetogodišnje provođenje master plana turističkog razvoja.

Činjenica je također da mnogi strani državljani koji ljetuju na Viru u ovom trenutku, na otoku posjeduju svoje kuće ili dolaze kod svoje rodbine i prijatelja koji su u vlasništvu nekretnina na Viru.   

- Pokazalo se kako gosti na Viru imaju osjećaj sigurnosti i kako su prepoznali otok kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a to je u ovom trenutku možda i najvažnije. Zbog toga treba naglašavati i promovirati taj aspekt sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera, jer je on iznimno važan za sve koje dolaze u Hrvatsku - naglašava ministrica koja je na samom početku svojega mandata prepoznala otok rekorder i osjetila virsku priču.

- Dojmio me se cijeli otok, a ujedno sam imala sam priliku upoznati mladu ekipu koja vodi Vir. Mislim kako je zahvaljujući njihovom radu Vir doživio ovakav napredak, turistički razvoj i uspjeh. Načelnik i direktori zaista su puni planova i projekata - kaže ministrica Brnjac.

Novoizabrana ministrica turizma i sporta ranije je bila državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te državna tajnica u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a kao državna tajnica za suradnju s Europskim parlamentom i minister déléguée – bila je delegirana za predstavljanje Vijeća Europske unije u Europskom parlamentu.

Riječ je o osobi s puno operativnog i europskog iskustva, ujedno i doktorici tehničkih znanosti s Prometnog fakulteta u Zagrebu, koja će sada kao ministrica voditi turizam i sport. 

- Intencija je bila povezati turizam i sport, kao dvije djelatnosti po kojima su Hrvati i Hrvatska najpoznatiji i prepoznatljivi u svijetu. Sport je poput turizma u korona krizi bio strahovito pogođen, pa mu svakako treba pomoć.

Mi smo još prošle godine usvojili nacionalni program sporta s brojnim ciljevima, u kojemu neće biti zastupljen samo razvoj profesionalnog sporta, već također amaterskog i školskog. Riječ je o našoj globalnoj prepoznatljivosti, koja u ovom trenutku u okviru resora traži pomoć koju će svakako dobiti - poručila je iz Vira ministrica Brnjac.


Reci što misliš!