Događaji

25. obljetnica VRO Oluja

Delegacija Općine Vir odala počast poginulim braniteljima

Delegacija Općine Vir odala počast poginulim braniteljima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predstavnici Općine Vir i općinskog komunalnog sustava položili su vijenac i zapalili svijeću u sjećanje na sve poginule u Domovinskom ratu i pale branitelje.

Na središnjem grobljanskom križu mjesnog virskog groblja, vijenac su položili predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović u ime Općinskog vijeća, zamjenik načelnika Općine Vir u ime općinske uprave te direktor komunalnog poduzeća Vir održavanje Marino Radović u ime općinskih tvrtki. 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja danas se obilježava u cijeloj Republici Hrvatskoj kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Prije točno 25 godina, 5. kolovoza 1995. godine, Hrvatska vojska oslobodila je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja okupirani grad Knin i teritorij Republike Hrvatske, čime je konačno izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu.

Delegacija Općine Vir i komunalnih tvrtki tim je povodom odala počast i Viraninu Borisu Krnčeviću koji je kao hrvatski branitelj svoj život utkao u slobodu hrvatskog naroda.


Reci što misliš!