Događaji

4. kolovoza

Na povijesnoj Gradini u Vukšiću obljetnica "Oluje"

Na povijesnoj Gradini u Vukšiću obljetnica
Marko Ledenko - Mane

Interventni vod 134. Domobranske pukovnije i Vukšićki bećari 4. kolovoza na povijesnoj Vukšićkoj Gradini po prvi put organiziraju proslavu VRO Oluja. Vukšićka Gradina prvi je položaj, koji je tijekom VRO Oluja oslobođen na zadarskom području.

U 17 sati zajedničko izaslanstvo Interventnog voda 134.Domobranske pukovnije i Vukšićkih bećara, zapalit  će svijeće i pomoliti se za sve poginule branitelje ispred spomen obilježja u Lišanima, Buliću, Vukšiću i Biloj Vlaci.

U 18 sati na Gradini počinje svečani zabavno-glazbeni program. Program otvaraju Interventni vod 134.Domobranske i Vukšićki bećari prijateljskom utakmicom u boćanju.

Program se nastavlja u šijanju, kartanju, bacanju kamena s ramena i potezanju konopa.

Pozivaju se mještani Vukšića, ljudi dobre volje iz susjednih sela i hrvatski branitelji, da svojom nazočnošću uveličaju slavlje. Organizatori su pripremili bogatu ponudu jela i pića.

Veliku podršku svojim dolaskom potvrdili su zapovjednik 134.Domobranske pukovnije pukovnik Josip Čerina, bojnik Željko Ušljebrka zapovjednik 3.bojne 134.Domobranske pukovnije, pukovnik Radojko Baković zapovjednik 2.bojne 134.Brigade HV, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i njegov zamjenik Tomislav Klarica, dr. Nela Marić  i mnogi drugi visoki gosti.

Vlada veliki  interes mnogih hrvatskih branitelja iz 134.Domobranske pukovnije i ostalih branitelja benkovačkog kraja.

Za nezaboravnu feštu do ranih jutarnjih sati, pobrinut će se Vukšićki harmonikaški virtuoz Mate Šegota i Vukšićki  bećari. 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti