Događaji

tako se to radi!

Bravo, Petrčane: Okupili ekipu i očistili uvalu od otpada

Bravo, Petrčane: Okupili ekipu i očistili uvalu od otpada

(VIDEO) Bravo, Petrčane: Okupili su u subotu ujutro ekipu i očistili uvalu od otpada, a eko akcija pretvorila se u ugodno druženje sudionika i volontera. Puna dva kontejnera za krupni otpad znak su da je za akciju bilo potrebe!

Akcija je krenula na inicijativu mještanina Josipa Vučkovića, Mjesni odbor Petrčane je preuzeo organizaciju i osiguranje formalno-administrativnih zahtjeva.

Ronioci volonteri čistili su more na potezu od glavne plaže kod Hotela Pinije do Velikog mula na Puntici. 

Mjesni odbor je osigurao jedan tim hitne medicinske skrbi za sudionike, suglasnost Županijske lučke uprave za ekološku akciju, podršku gradskog poduzeća Čistoća, prisustvo predstavnika Hrvatske gorske službe spašavanja - stanica Zadar, te je uz financijsku pomoć Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra organizirao okrjepu i piće za sudionike ove ekološke akcije.

Iz MO-a se zahvaljuju Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije na osiguranju hitne medicinske skrbi za sudionike i bezrezervnu podršku ovoj volonterskoj ekološkoj akciji, Turističkoj zajednici grada Zadra i Upravnom odjelu za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra za financijsku podršku projektu, gradskom komunalnom poduzeću Čistoća na odvozu prikupljenog otpada, Županijskoj lučkoj upravi na podršci i izdanoj suglasnosti, Lučkoj kapetaniji Zadar za pomoć u ishođenju potrebnih dokumenta, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - stanica Zadar na podršci i prisustvu tijekom akcije i Hotelu Pinija za osiguranje okrjepe i pića za sve sudionike.

 


Reci što misliš!