Događaji

zakrpaj to

Komunalni problemi na Viru odsad se mogu prijavljivati putem aplikacije

Komunalni problemi na Viru odsad se mogu prijavljivati putem aplikacije

ednostavna prijava na besplatnu aplikaciju ZAKRPAJ.to omogućit će stanovnicima otoka Vira lakše upravljanje komunalnim problemima.

Primijetili ste pokvarenu rasvjetu ili razbijenu žarulju na stupu javne rasvjete? Odjednom se pojavila rupa na cesti ispred vaše ili neke druge kuće, a želite da se taj komunalni nedostatak ili kvar što prije riješi? Problem je, kažu u Općini Vir, lako i jednostavno rješiv uz pomoć aplikacije ZAKRPAJ.to, čiji je sustav nakon testnog razdoblja sada integriran u operativni sustav Općine Vir i komunalnih tvrtki. Početak je to primjene digitalizirane javne uprave kako bi se omogućila učinkovitija i efikasnija javna uprava u skladu s novim ciljevima EU za razdoblje 2021. – 2027. godine. 

- Općina Vir nudi građanima posve novu mogućnost prijave komunalnih problema putem web servisa za upravljanje komunalnim prijavama ZAKRPAJ.to, a riječ je o modernom i učinkovitom alatu za evidenciju i upravljanje pristiglih prijava komunalnih problema - kažu u Općini Vir. To znači kako komunalne probleme, koje inače uočavaju i prijavljuju komunalni redari i zaposlenici općinskog sustava, sada vrlo jednostavno mogu prijavljivati građani otoka s potpuno određenim položajima na terenu, fotografijom i opisom problema. Potrebno je samo pristupiti servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije, fotografirati mobitelom komunalni problem te opisati situaciju na terenu. 

- Sve prijave bit će vidljive nadležnim službama Komunalnog redarstva kao i svim posjetiteljima web servisa, a korisnici će moći pratiti dinamiku rješavanja svojih problema, ali i svih drugih prijava - ističu u Općini Vir kako građani Vira sada mogu imati uvid u rješavanje statusa prijavljenog problema, i to od same prijave do postupka, prosljeđivanja ili samog rješavanja.  

Kratki opis problema, fotografije i slanje na ZAKRPAJ.to prijavljuju se na dva načina: pametnim telefonom na terenu ili računalom na karti. Aplikaciji se također može pristupiti te prijaviti problem anonimno, kao što se nudi mogućnost prijave na web servis, a očekuje se još transparentniji, učinkovitiji i brži rad Komunalne službe Općine Vir i rada općinskih poduzeća koja su zadužena za održavanje i uklanjanje komunalnih problema na otoku Viru. Aplikacija je besplatna i dostupna za pametne telefone s Android, iPhone ili Windows operativnim sustavom, a kako mobilna aplikacija nema kartu, potrebno je uključiti GPS sustav pozicioniranja kako bi se uspješno očitala pozicija.

Prijaviti se, primjerice, mogu najrazličitiji komunalni problemi: oštećenja javnih parkirališta i javne površine, površine na lokalnom groblju ili porušeno i polomljeno drveće, odvoz krupnog otpada, oštećene kante za smeće, onečišćene javne ceste i površine, začepljeni odvodi i navodnjavanje, oštećene klupe i sprave na igralištima i parkovima, oštećeni pločnici, rupe na cesti, nanosi pijeska, šljunka ili kamenja, grafiti na općinskim ustanovama, neispravna rasvjeta, stupovi javne rasvjete ili oštećene općinske prostorije i oprema (prijava na link https://www.zakrpaj.to/# ).

 


Reci što misliš!