Događaji

#koronavirus

U Otočcu dvoje novozaraženih

U Otočcu dvoje novozaraženih
Ilustracija

U Otočcu su dvije novozaražene osobe, bliski kontakti prethodnih troje, priopćio je u subotu stožer Civilne zaštite Ličko senjske županije.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac rekao je za Hinu da se poštuju u petak propisane restriktivne mjere gradskog Stožera Civilne zaštite i da je jutros još 30 osoba bilo na testiranju, a riječ je kontakt osobama muškarca koji je od jučer u zagrebačkoj Klinici „Fran Mihaljević“.

Srećom ni on nema tešku kliničku sliku, dodao je Kostelac i izvijestio da se muškarac zarazio na kuglačkom turniru prije dva tjedna, da su nakon turnira simptome razvili jedan trener i dvije kuglačice iz Zagreba, te da je od tada njihov sugrađanin kontaktirao s mnogim domaćim ljudima.

"Zato trebamo obraditi sve kontakte i poštivati protuepidemijske mjere, da bi se situacija stavila pod kontrolu. Imamo popis kontakata, ljudi se testiraju, večeras kad stignu novi nalazi znat ćemo više, ali izgleda da će sve biti u redu", rekao je Kostelac.

Ukupno je u Ličko-senjskoj županiji kod 27 osoba potvrđena zaraza koronavirusom, 21 osoba je izliječena, a jedna iz Udbine je preminula.


Reci što misliš!