Događaji

primopredaja u Gaženici

Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan

Na liniji Zadar - Preko od danas plovi novi trajekt Ugljan
Ante Župan

Danas je u luci Gaženica izvršena primopredaja novog trajekta u Jadolinijinoj floti koji je dobio ime Ugljan i plovit će na na liniji Zadar-Preko.

Trajekt Ugljan je nekadašnji trajekt Glykofilousa III izgrađen je 2009. godine u Grčkoj.

Dugačak je 102, a širok 18 metara. Kapacitet mu je 600 putnika i 107 automobila.

U brodogradilištu u Lošinju od konca ožujka kada je brod stigao, odrađen je odličan posao. Salon i garaža su potpuno preuređeni, te je trajekt obojan u prepoznatljive Jadrolinijine boje.

Jadrolinija je u Rusiji krajem studenog prošle godine potpisala ugovor o kupnji dva trajekta od tvrtke Aquamarine Developments, u vrijednosti 5.18 milijuna eura.

Riječ je o brodovima izgrađenima u Grčkoj, a drugi brod u priči je trajekt Lošinj (ex Protoporos IV).

- Jadrolinija je zadnje tri godine uspješno poslovala i sav profit smo kanalizirali i pretočili u investicije koje su naš strateški cilj. Jedna od investicija, prva ove godine, je trajekt Ugljan, kojim smo htjeli i naravno da ćemo uspjeti poboljšati uslugu prema otočanima i svim ostalim putnicima.

Nadamo se da će brod Ugljan zajedno s našim dobrim brodom Jadranom biti prava sinergija i rješenje za sve otočane i njihove goste, rekao je jutros u Gaženici tijekom primopredaje novoga trajekta predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta


Reci što misliš!