Događaji

10. i 17. srpnja

Besplatni izleti u Nin uz stručno vodstvo ornitologa i čuvara prirode

Besplatni izleti u Nin uz stručno vodstvo ornitologa i čuvara prirode
Dino Stanin/PIXSELL

U sklopu foto natječaja "Prirodna baština kraljevskog grada" koji traje do 31. srpnja 2020. godine, Udruga "Eko-Zadar" organizira besplatne izlete uz stručno vodstvo na ninska NATURA 2000 područja.

Cilj izleta i foto natječaja je proširiti glas o zaštićenim staništima biljnih i životinjskih vrsta zbog kojih je ninsko područje postalo dio ekološke mreže NATURA 2000.

Prvi izlet će se održati 10. srpnja od 16 do 20 sati te će na njemu svi prijavljeni/e moći saznati više o pticama na ninskom području uz stručno vodstvo ornitologa Gordana Lukača. Dalekozore za promatranje ptica omogućit će Turistička zajednica Nin.

Idući izlet će se održati 17. srpnja od 16 do 20 sati kada će se uz stručno vodstvo čuvara prirode iz javne ustanove "Natura Jadera" sudionici/e upoznati s prirodnim posebnostima ekološke mreže NATURA 2000 na niskom području.

Broj sudionika/ca je ograničen pa prijave na izlete te više informacija zatražite preko e-maila desk@ekozadar.hr ili na mobitel 097 797 5136. Iz Zadra će biti osiguran besplatan prijevoz do Nina i natrag.

"Pridružite nam se na izletima i nemojte se ustručavati slati nam svoje fotografije prirode s područja Nina jer je ovaj foto natječaj namijenjen svima bez obzira na to bave li se inače fotografiranjem ili ne. Štoviše, potaknite svoju djecu da promatraju i fotografiraju. Njihovim fotografijama se posebno veselimo", poručuju iz udruge "Eko-Zadar". 

c45b2843d62fe37053e04dedb5ad4476.png?v=2

Odabranih 20 fotografija bit će postavljeno kao trajna izložba u OŠ "Petar Zoranić" u Ninu i Vrsima. Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin je uz javnu ustanovu Natura Jadera partner na projektu AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj kojega provodi udruga "Eko-Zadar". Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. 


Reci što misliš!