Događaji

zaokružena turistička priča

Sporazumom potvrđen projekt "Razvoj outdoor turizma na otoku Pagu"

Sporazumom potvrđen projekt
Marija Cvetković

Predsjednici Turističkih zajednica gradova Novalje, Paga, Općina Povljana i Kolan, te mjesta Stara Novalja potpisali su Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Paga u provedbi projekta - Razvoj outdoor turizma na otoku Pagu.

Cilj sporazuma je razvoj i oblikovanje otoka u jedinstvenu, usklađenu i na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam.

Ovo je prvi puta da su sve otočke turističke zajednice potpisale takav višegodišnji zajednički projekt koji je od značaja za turizam i kvalitetnu ponudu cijelog otoka Paga.

Potpisivanje je odobrilo Ministarstvo turizma RH, čime su se stekli preduvjeti za apliciranje za sredstva, ove godine utemeljenog Fonda za udružene turističke zajednice određenih područja s ciljem zajedničkog razvoja turističkog proizvoda i promocije destinacije.

U Sporazumu su detaljno predstavljene aktivnosti koje bi se trebale, uz financijsku podršku Ministarstva turizma, realizirati do kraja 2023. godine, a radi se o unaprjeđenju postojećih i razvoju novih staza, organizaciji i uspostavi bike sharing sustava, servisnih stanica, odmorišta, zatim, podizanju dostupnosti turističkih atrakcija koje se nalaze uz i u blizini biciklističkih staza, razvoju tematiziranih i edukativnih staza, oblikovanju unificirane biciklističke i trail signalizacije i označavanju staza uz jednaki vizualni standard.

Također, sporazimom se predviđa postavljanje informativnih tabli, izrada kvalitetnih karata s ucrtanim stazama i izrada brošure outdoor ponude otoka Paga, promotivnih video filmova i  foto galerije, podizanje kvalitete smještajnih i ugostiteljskih objekata za bicikliste, zajedničke promotivne aktivnosti, te organizacija događaja i manifestacija.

Ovo je nastavak suradnje otočkih turističkih zajednica koje su prije više od tri godine zacrtale zajednički put suradnje pod motom „ Pag Mjesečev otok - jedna zajednička vizija“.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti