Događaji

vlada usvojila prijedlog

Odobrena koncesija na 20 godina za uzgajalište morske spužve kod Oliba

Odobrena koncesija na 20 godina za uzgajalište morske spužve kod Oliba

Vlada je usvojila Prijedlog odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti akvakulture, marikulture i uzgajališta – uzgoj morske spužve zapadno od otoka Oliba.

Usvajanju Prijedloga odluke prethodila je objava Obavijesti Vlade o namjeri davanja rečene koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabave, od 25. veljače 2020. godine, temeljem koje je pristigla jedna ponuda i to trgovačkog društva ‘VOLO d.o.o.’, iz Samobora.

Sukladno Nalazu i mišljenju Stručnog tijela izrađen je predmetni Prijedlog odluke, kojim se koncesija daje trgovačkom društvu ‘VOLO d.o.o.’, na vremensko razdoblje od 20 godina, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji, a površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju iznosi 94.500 m².

Visina ponuđenog iznosa stalnog dijela naknade za koncesiju iznosi 0,2 kuna po m² zauzetog pomorskog dobra, odnosno 18.900,00 kuna godišnje, dok ponuđeni apsolutni iznos promjenjivog dijela naknade za koncesiju iznosi 22.636,00 kuna, to jest, 0.20% od ukupnog godišnjeg prihoda na području koje je dano u koncesiju, dok će ukupno investicijsko ulaganje u pomorsko dobro, temeljem ove koncesije iznositi 783.858,00 kuna.

 


Reci što misliš!