Događaji

slučaj vjetroelektrane

Nobilo: Plenković se nije smio miješati u posao DORH-a

Nobilo: Plenković se nije smio miješati u posao DORH-a
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Slučaj Vjetroelektrane i pitanje "Odakle cure informacije?" posvađali su državni vrh i Državno odvjetništvo, a uplela se i oporba.

Premijer Andrej Plenković na aferu se osvrnuo na početku sjednice Vlade, zatraživši da se pronađe krtica. Jedina koja o cijelom slučaju raskrinkavanja tajne istrage šuti je policija.

O ovoj temi naša reporterka Ivana Ivanda Rožić razgovarala je s odvjetnikom Antom Nobilom. Koji je odmah u startu rekao što misli o premijerovom pritisku na DORH.

"To je grubo miješanje u posao DORH-a. Premijer si to nije smio dozvoliti. On je predlagač Saboru za izbor glavnog državnog odvjetnika i on je predsjednik stranke koja ima većinu i izabrala je državnog odvjetnika. On si nije smio dopustiti tako grubu reakciju."

Ipak, DORH je brzo reagirao na takav pritisak.

"Vrlo pametno i duhovito su odgovorili, ali imam drugačiji pogled na cijelu stvar. Premijer je obrazovan pravnik i iskusni diplomat, zna koliko daleko može ići. Ovo mu nije tipično i nije suvislo, ovako grubo nastupati. S druge strane, ima suptilne alate za postići cilj. Primjerice, preko Božinovića može pokrenuti neke akcije, ne treba se ovako izložiti. Ovo je predizborna predstava jer ima problema sa svojom bazom. Vidite da odluka nije donesena odmah ujutro. Iz baze mu zamjeraju što je uoči izbora dozvolio da se uhite važni HDZ-ovci", kazao je Nobilo.

 


Reci što misliš!